Френските правоохранителни органи са задържали втори заподозрян за оказване на

...
Френските правоохранителни органи са задържали втори заподозрян за оказване на
Коментари Харесай

Във Франция задържаха още един съучастник на убития терорист

Френските правоохранителни органи са задържали втори обвинен за оказване на помощ на терориста, направил нападенията в Южна Франция, оповестява France info, представен от БГНЕС.
Задържаният е на 17 години. По-рано прокурорът на Париж Франсоа Моленс съобщи, че е арестуван евентуална помощничка на терориста. Тя е задържана поради „ незаконен скрит план по отношение на терористична акция “.
Припомняме, че при серията от офанзиви във френските градове Каркасон и Треб починаха четирима души, а други 15 бяха ранени.
На 23 март в Каркасон 26-годишният Редуан Лакдим атакува хора в автомобил за да го открадне. Шофьорът е бил ранен, а неговият сателит е бил погубен. Второто си нахлуване той е направил против трениращи близо до казарма специфични елементи. Терористът е разкрил огън по тях. Третото нахлуване е било в прилежащия град Треб, където е взел заложници в локален супермаркет. При нападението са починали трима души, в това число служител на реда, който е предложил да размени един от заложниците.
Терористът бе премахнат при щурма на постройката.
Sky News Arabia заяви, че отговорността за серията набези е поела терористичната организация „ Ал Кайда “.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР