Френските фермери са събрали 51 процента от тазгодишната реколта от

...
Френските фермери са събрали 51 процента от тазгодишната реколта от
Коментари Харесай

Заради сушата: Реколтата от царевица във Франция е намаляла наполовина


Френските фермери са събрали 51 % от тазгодишната годишна продукция от царевица за зърно до 26 септември, оповестиха през днешния ден от земеделската работа " Франсагример " (FranceAgriMer), защото производителите организираха по-ранна от нормалната беритба, която се очакваше да донесе най-малката годишна продукция от десетилетия след сушата това лято, съобщи Ройтерс.

Напредъкът на жътвата е 26 % по отношение на седмица по-рано и надалеч надвишава 2 %, реализирани през същата седмица на предходната година, се споделя в отчет на службата за реколтата от зърнени култури. Прибирането на реколтата е с 28 дни по-бързо от темпото от предходната година и с 18 дни по-бързо от междинното за пет години, разяснява " Франсагример ".

Прибирането на реколтата стартира при започване на късния август след извънредно горещо и изсъхнало лято, което форсира растежа на растенията.

Въпреки това, знойното време също сви евентуалните добиви и министерството на земеделието чака производството да падне до най-ниското си равнище от 1990 година

Приблизително 41 % от посевите с царевица са били в положително или чудесно положение предходната седмица, спадайки от 43 % през миналата седмица до ново дъно в данните на " Франсагример " от 2011 година

Резултатът от понижената заради сушата годишна продукция от царевица във Франция и другаде в Европа се следи от близко от животновъдния бранш, който разчита на зърното за храна на животните.

Междувременно вносът от главния снабдител на царевица за Европейския съюз, Украйна, беше пресечен от войната с Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР