Френските депутати трябва днес да гласуват по противоречивия закон за

...
Френските депутати трябва днес да гласуват по противоречивия закон за
Коментари Харесай

Партията на Макрон разцепена по закона за имиграцията

Френските депутати би трябвало през днешния ден да гласоподават по спорния закон за имиграцията, който извади нескрито невиждано разделяне в партията на президента Еманюел Макрон.
Поне един народен представител, Жан-Мишел Клемент, възнамерява да гласоподава срещу закона, поради отхвърлянето му от партията на Макрон „ Република, напред! “ (LREM), а няколко други ще се въздържат. Долната камара на националното заседание трябваше да гласоподава в петък, само че дебатът се разтегли до уикенда заради повече от 1000-та ремонти, препоръчани от парламентаристите.
Повече от 200 от препоръчаните промени бяха препоръчани от членовете на LREM, даже депутати от партията на Макрон намерено оспориха проектите му да за удвояване на оптималния период, в който имигрантите могат да бъдат арестувани, до 90 дни, съобщи БГНЕС.
Правителството пази законопроекта като уравновесен, само че провокира рецензии както от правозащитници, които настояват, че е прекомерно мек, по този начин и от левицата, че бил наказателен.
Министърът на вътрешните работи Жерар Коломб съобщи, че цели " по-добре следена " имиграция, като редуцира времето за изчакване за подаване на молби за леговище на шест месеца, като в същото време улеснява депортирането на тези, които са отхвърлени като " стопански " имигранти.
Приетите бежанци ще получат повече помощ за консолидиране, като по-добър достъп до работа и уроци по френски. Много съперници от левицата се отдръпнаха поради ограниченията търсещите леговище, даже децата, да могат да бъдат арестувани в ареста до 90 дни.
" Нищо не оправдава затварянето на дете ", сподели депутатът социалист Ерве Солиняк. Законопроектът също по този начин понижава времето, през което искащите леговище би трябвало да подадат молбата си - от 120 на 90 дни, и им дава две седмици да апелират, в случай че не съумеят, което съгласно Неправителствени организации не е задоволително, с цел да съберат повече доказателства в поддръжка на техните искания.
Въпреки размириците от протест, законопроектът се чака да изтече, като LREM държи повече от половината от местата, откакто бе атакуван обичайните партии на парламентарните избори през юни.
Въпреки мърморенето се чака законопроектът да бъде признат, доколкото LREM има над половината от гласовете, откакто през юни предходната година размаза обичайните партии на парламентарните избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР