Френските депутати приеха на първо четене спорния проектозакон за имиграцията

...
Френските депутати приеха на първо четене спорния проектозакон за имиграцията
Коментари Харесай

Френският парламент прие спорен закон за имигрантите

Френските депутати одобриха на първо четене противоречивия проектозакон за имиграцията и правото на леговище след бурни разногласия, които продължиха повече от 60 часа от петък до неделя.

Проекта, импортиран от вътрешния министър Жерар Коломб, беше утвърден с 228 гласа, 130 „ срещу “ и 24-ма „ въздържали се “ и провокира за пръв път пропукване измежду ръководещите в Националното заседание, в това число и напускането на народен представител от парламентарната им група. Предстои гласуването в Сената.

Един от най-спорните текстове планува двойно удължение на периода на задържане на чужденците, очакващи експулсиране – от 45 на 90 дни. Правителството предвиждаше срокът да стане 135 дни. Според опозицията това значи „ същински арест “, означават френските медии.

Остри разногласия, в това число в ръководещото болшинство, имаше и за предлагането задържането на малолетните имигранти дружно със фамилиите им. Според цитираните данни във Франция през 2017 година са били арестувани 275 деца, в това число бебета. Опозиционен народен представител назова това „ безчовечие “, различен напомни, че Франция, страна на човешките права, не може да лишава от независимост деца. В последна сметка пробата беше признат.

Проектът понижава периодите за подаване на молби за леговище. Предвижда наказване от една година затвор и санкции за незаконно секване на границите.

Със разногласия минаха предложенията за реда за легализиране на незаконните имигранти.

По данни, представени от „ Фигаро “, през предходната година са подадени 121 000 молби за леговище, в това число към 20 000, за които към този момент е почнала процедура в Дъблин, т.е. искащите леговище към този момент са регистрирани в друга страна от Европейски Съюз, в която по принцип би трябвало да бъдат върнати.

На фона на сегашната имигрантска вълна, Световната банка предизвести, че до 2050 година се задава нова вълна от „ климатична миграция “ поради сушата в субсахарска Африка, която ще принуди 86 млн. души да търсят нов дом.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР