Френските депутати отхвърлиха планираната здравна карта, удостоверяваща дали дадено лице

...
Френските депутати отхвърлиха планираната здравна карта, удостоверяваща дали дадено лице
Коментари Харесай

Удар срещу Макрон - френският парламент не прие коронапаспорта му

Френските депутати отхвърлиха плануваната " здравна карта ", удостоверяваща дали обещано лице е имунизирано против ковид. Това беше основна част от проекта на президента на страната Еманюел Макрон за преустановяване на месеците на мъчителни ограничавания, написа БГНЕС.
Опозиционните партии разкритикуваха законопроекта като дискриминационен, не на последно място, тъй като милиони хора занапред ще бъдат ваксинирани.
Партията на Макрон не съумя да събере поддръжката на Мо Дем - центристка партия, която нормално е натурален съдружник. Законодателите желаеха по-точни елементи за това по какъв начин ще се употребява здравната карта, като обявиха, че държавното управление в действителност желае " празен чек ".
 Португалия: Сертификатите за ваксини да влязат в приложимост до 21 юни Португалия: Сертификатите за ваксини да влязат в приложимост до 21 юни
Правителствата на страните в Европейския съюз разискват по какъв начин коронавирус документите могат да разрешат на страните да отворят границите си з...
В последна сметка законопроектът беше отритнат със 108 гласа " срещу " и 103 " за " в долната камара на френския парламент.
" Нямаше разговор и нямаше чуване на опасенията ", съобщи депутатът от Мо Дем Филип Латомбе.
Пропускът в началото трябваше да бъде употребен за разрешаване на пътувания отвън Франция за хора, които са имунизирани против ковид, имат неотдавнашен негативен тест или тест, показващ прекарана зараза с ковид. Този документ би бил в синхрон със се надява да вкара през идващия месец, с цел да улесни пътуванията през летните ваканции. Планът за френския е той да е електронен, основан на приложението, като въпросът е с достъпността до QR кода, показващ, че си имунизиран, преболедувал или с негативен тест. Като си имунизиран, ти се издава документ (като в България), само че би трябвало да сканираш QR кода, който идва със документа, в TousAntiCOVID.

Les attestations de vaccination certifiées avec QR code arrivent! A scanner ensuite sur AntiCovid! Le pass sanitaire se met progressivement en place et c’est une bonne nouvelle.
— Dr Jimmy Mohamed ⭐️⭐️ (@Dr_moji)
 Ваксинираните против ковид туристи влизат в Кипър без тест, махат се и други ограничения, само че има строги условия Ваксинираните против ковид туристи влизат в Кипър без тест, махат се и други ограничения, само че има строги условия
Пътниците, приключили цялостен курс на имунизация с коронавирусни ваксини, утвърдени от Европейската организация по медикаментите и " Спутник V ", щ...
Но тези, които към този момент са имунизирани и нямат документ, ще би трябвало да чакат най-малко до втората половина на май за документ. При всеки подобен случай би трябвало да си вземеш документа и QR кода от www.ameli.fr, където да се регистрираш. А с цел да се регистрираш, би трябвало да си регистриран във френската обществена система или да имаш здравна карта, което се явява несъгласие, тъй като Франция разреши на свои резиденти (пребиваващи - да вземем за пример хора без френско поданство, имащи имот) да се имунизират, без да имат здравна карта. Съответно, такива хора би трябвало да се свържат с лекаря или здравния център, който им е сложил ваксина, с цел да си търсят документа.

Si vous avez été vacciné avant lundi, vous pourrez récupérer votre certificat de vaccination dans votre espace à partir de la 2ème quinzaine de mai.
— Cédric O (@cedric_o)
" Здравната карта ще ни разреши да отворим още веднъж места, посещавани от аудитория като фестивали и събирания ", сподели министърът на цифровите въпроси Седрик О. " Без тази здравна карта ще би трябвало да чакаме доста по-дълго ", добави той. На 20 април френското държавно управление разгласи и, че работи по специфична карта, която да разреши на американски туристи да идват " безвредно " през това лято.
Междувременно, Световната здравна организация съобщи, че един от индийските разновидности на ковид е открит в десетки страни по целия свят. СЗО сподели, че разновидността B.1.617 на COVOD-19, открит за първи път в Индия през октомври, е бил открит в проби, качени в базата данни с отворен достъп GISAID " от 44 страни във всичките шест района на СЗО ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР