Френските членове на Европейския парламент се възползваха от рядката възможност

...
Френските членове на Европейския парламент се възползваха от рядката възможност
Коментари Харесай

Френските евродепутати се нахвърлиха срещу Макрон в рядка словесна престрелка

Френските членове на Европейския парламент се възползваха от рядката опция в сряда да нападат непосредствено президента Еманюел Макрон три месеца преди президентските избори във Франция, заяви Ройтерс ().

Макрон държа тирада пред депутатите в Страсбург, в която показа целите на Франция за шестмесечното й председателство на Европейски Съюз. Но френските законодатели бяха доста по-заинтересовани от разискването на вътрешната му политика.

Удари от своите

" Това не е френски избирателен спор ", сподели новият ръководител на Народното събрание Роберта Мецола от Малта, до момента в който на вятъра се бореше да реалокира фокуса назад върху въпросите на Европейски Съюз.

Във Франция президентът в никакъв случай не взе участие в диспути в Националното заседание и да се постанова да дава отговор онлайн на въпросите на депутатите е извънредно извънредно, означи Ройтерс.

" За Франция, само че и за Европа е от значително значение да имате единствено един мандат ", сподели пред Макрон евродепутатът Жордан Бардела от френската последна десница Национален фронт.

Мануел Бомпард от твърдо лявата " Неподчинена Франция " беше един от няколкото обвиняващи Макрон в неистина, добавяйки: " За три месеца французите могат да подсигуряват, че Европа ще се отърве от него ".

Макрон, който към този момент даде да се разбере, че желае да се кандидатира за втори мандат, само че към момента не го е удостоверил публично, упрекна съперниците си, че не схващат провокациите пред Европа и Франция и показват неправилно политиката му.

Проучванията на публичното мнение демонстрират, че 44-годишният Макрон е най-вероятният победител на изборите през април, само че това още не е подписана договорка.

Европа и Русия

Европейският съюз би трябвало да организира " прям разговор " с Русия и да търси политическо решение на напрежението към Украйна, сподели Еманюел Макрон пред Европейския парламент в сряда, представен от Ройтерс ().

Обръщайки се към законодателите при започване на шестмесечното председателство на Европейски Съюз на Франция, Макрон сподели, че страните от Европейски Съюз също би трябвало да дефинират между тях " нов ред за непоклатимост и сигурност ", който по-късно ще обсъдят с Москва.

" Сигурността на нашия континент е неделима ", безапелационен е Макрон, визирайки Русия.

Привърженик на Европейски Съюз да има своя лична " стратегическа автономност " в региона на защитата, Макрон добави, че блокът би трябвало да построи позицията си по този начин, че да " може да бъде почитан ", в това число като се увери, че не е прекомерно подвластен от Русия за своите енергийни доставки.

Говорейки на фона на възходящите терзания по отношение на скупчването на съветска войска по границите на Украйна, Макрон сподели, че Франция, дружно с Германия, желае да продължи да търси политически отговор на напрежението към Украйна в по този начин наречения Нормандски формат, който сплотява Украйна, Русия, Германия и Франция.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен, който дойде в Киев за диалози, предизвести, че Русия може да стартира нова офанзива в " доста малко време ".

Отделно Макрон сподели, че Европейски Съюз би трябвало да преразгледа връзките си със Западните Балкани и да им предложи откровени вероятности за присъединение към блока.

Европейски Съюз би трябвало също да предложи нов съюз на африканските страни, сподели той, като добави, че този въпрос ще се разисква на среща на върха през февруари.

Европейски Съюз и " нашите английски другари "

Европейският съюз и Англия би трябвало да намерят " път на доверие " в ерата след Брекзит, сподели френският президент.

" Нищо няма да сложи под подозрение другарството, което ни свързва с нашите английски другари ", сподели Макрон в речта си, само че добави, че построяването на доверие изисква " добросъвестно " английско държавно управление, което дава отговор на контрактуваното в неговите съглашения с Европейски Съюз.

Макрон засегна и мигрантската рецесия. Положението на мигрантите, които рискуват живота си, когато се пробват да стигнат до Англия, пресичайки Ламанша от Франция с лодки, няма да се промени, до момента в който Лондон не поправя миграционната си политика, сподели френският президент.

Обръщайки се към Европейския парламент в Страсбург, Макрон повтори мнението си, че миграционната система на Англия благоприятства незаконната миграция и не разрешава на търсещите леговище да търсят законни пътища в страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР