Френски собственик на фирма за продажба на лодки втора употреба

...
Френски собственик на фирма за продажба на лодки втора употреба
Коментари Харесай

18 месеца затвор за френски бизнесмен, продавал лодки на мигранти

Френски притежател на компания за продажба на лодки втора ръка е наказан на затвор за продажба на десетки плавателни съдове на обезверени мигранти, които са ги употребявали, с цел да пресекат Ламанша , оповестява БГНЕС. 45-годишният Емануел Дезру получил 18 месеца зад решетките и още толкоз - условна присъда за продажба на 39 надуваеми лодки с мотори, с които миграни са пресекли Ламанша.
Съучастник бил и таксиметровият водач, който провел превоза на лодките и някои от мигрантите на плажовете, Жан-Клод Демейер, на 54 година Той също бе наказан от съда в Булон-сюр-меър на една година затвор. Полицията стартира следствието си за незаконния трафик, след арестуването на двама таксиметрови водачи през януари на плаж покрай Кале през януари. Информация от задържаните ги докара до Дезру и неговата компания, намираща се в град Деулемон на границата с Белгия.
Той беше упрекнат в причина към незаконната миграция през Ламанша сред октомври 2018 година и март 2019 година Този интервал подхожда на видим скок в прекосяването на незаконни имигранти от афганистански, ирански, иракски и африкански генезис, опитващи се да доближат до Англия, което докара до засилени патрули от английската и френската полиция. Мигрантите са се обърнали към тайния морски път, откакто са били разочаровани от опитите да се качат на борда на камиони и други транспортни средства, преминаващи от Франция до Англия през тунела под Ламанша, или на фериботи.
Полицията е разкрила 14 000 евро в брой в колата на Дезру сега на арестуването му. Нито един от наказаните мъже не изрази никакво разкайване за рисковете, които мигрантите са претърпели по време на пресичането на един от най-натоварените корабни коридори в света, заобиколен от мощни течения и постоянно неприятно време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР