Френски полицаи за борба с безредици изтласкаха във вторник сутринта

...
Френски полицаи за борба с безредици изтласкаха във вторник сутринта
Коментари Харесай

Френската полиция изтласка каталунски сепаратисти от границата с Испания

Френски служители на реда за битка с вълнения изтласкаха във вторник сутринта стотици каталунски стачкуващи за самостоятелност, които блокираха съществена пътна връзка за близо 24 часа, която свързва испанския район с Франция, оповестява " Ройтерс ".
Полицията от френската страна на границата в Жонкера е видяна да избутва протестиращи към испанската страна, като отстранява парчета от автомагистралата AP-7, главен маршрут от Франция до южна Испания, който бе блокиран и в двете направления.
Камиони и коли бяха пренасочени към различен по-малък път, като протестиращите сложиха бетонни загради на автомагистралата и сътвориха сцена за осъществяване на концерти.
Каталония е разтърсена от всеобщи митинги след присъди със затвор за девет сепаратистки водачи, които оглавиха несполучливият опит за самостоятелност през 2017 година.
Попитан какво би трябвало да направи каталунската полиция с протестиращите, изпратени назад през границата от Франция, водачът на каталунското държавно управление Ким Тора сподели, че няма причина за покачване на обвинявания.
" Молим тази интервенция да се организира деликатно, тъй че никой да не пострада ", добавя той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР