Френски културни институции увеличават натиска върху правителството да облекчи ограничителните

...
Френски културни институции увеличават натиска върху правителството да облекчи ограничителните
Коментари Харесай

Френски културни институции срещу Covid мерките, настояват да бъдат отворени

Френски културни институции усилват натиска върху държавното управление да облекчи ограничаващите ограничения поради ковид и да им разреши да отворят за гости, написа Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Персоналът е окупирал повече от 30 театъра в цяла Франция, в това число в Париж и Страсбург.

Близо 20 кина се опълчиха на разпоредбите и отвориха за гости през уикенда, прожектирайки филми гратис в израз на митинг.

Негодуванието против рестрикциите в културния бранш бе изразено също на връчването на премиите " Сезар " - най-престижните кино оценки в страната.

Много артисти, в това число Изабел Юпер, разкритикуваха ограниченията на церемонията в петък вечерта. Юпер съобщи, че кината би трябвало да бъдат отворени допустимо най-скоро.

А актрисата Корин Мазиеро съблече облеклата си на сцената в символ на митинг против, съгласно нея, отношението на държавното управление към хората на културата.

 Изабел Юпер по време на 46-та годишна гала за премиите Сезар, 12 март 2021 година

Музеите, кината и театрите във Франция са затворени от края на октомври.

Според представители на бранша за разлика от други страни френското държавно управление отхвърля да уточни периоди или проекти за това по кое време културните институции може да бъдат отворени, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР