Френската търговска верига Carrefour и британската Tesco обявиха днес плановете

...
Френската търговска верига Carrefour и британската Tesco обявиха днес плановете
Коментари Харесай

Търговските гиганти Carrefour и Tesco обединяват сили

Френската комерсиална верига Carrefour и английската Tesco оповестиха през днешния ден проектите си за дълготраен съюз в региона на маркетинга и доставките, който има за цел да понижи разноските им, съобщи Ройтерс.

Сделката е следващото партньорство в бранша на европейската търговия на дребно, в който през последните месеци навлезе и американският интернет колос Amazon.

Съюзът, чиито финансови параметри, не бяха разкрити, ще обгръща стратегическите връзки със международните снабдители в сфери като маркетинговите услуги или събирането на данни, както и взаимното закупуване на лични артикули и артикули на двете вериги, които не се препродават, се показва в официално съобщение на Carrefour.

Съюзът, който ще бъде публично контрактуван през идващите два месеца, няма да включва пресни хранителни артикули и всяка компания ще продължи да работи с снабдители сътрудници на локално и национално равнище.

" Стратегическият съюз сред Carrefour и Tesco е огромно съглашение, защото сплотява опита в търговията на двата международни водача, които се допълват в географските си региони и имат общи тактики ", съобщи изпълнителният шеф на Carrefour Александр Бомпар.

Tesco е най-голямата английска комерсиална верига с продажби за 51 милиарда лири (67,2 милиарда долара), която беше преструктурирана от изпълнителния шеф Дейв Люис след счетоводния скандал през 2014 година, който докара до внезапен спад в търговията.

Carrefour е най-голямата комерсиална верига в Европа с продажби от 88 милиарда евро (102,5 милиарда долара), а Бразилия е вторият й максимален пазар след Франция. Сделката с Tesco изключва Китай и Полша.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР