Френската прокуратура разследва източник, финансирал със 144 000 евро кампанията

...
Френската прокуратура разследва източник, финансирал със 144 000 евро кампанията
Коментари Харесай

Френската прокуратура разследва част от финансирането на кампанията на Макрон

Френската прокуратура проверява източник, финансирал със 144 000 евро акцията на Еманюел Макрон за президентските избори през 2017 година, съобщи източник от прокуратурата, представен от Ройтерс.

Проверката почнала, откакто Националната комисия за финансиране на предизборни акции и политически партии не съумяла да наблюдава някои дарения за партията на Макрон "Република, напред! ", направени с чек или по електронен път.

Неосчетоводените средства съставляват дребна част от финансирането на предизборната акция на Макрон, отбелязва Ройтерс. Според комисията той е събрал общо 16,8 милиона евро, което е под открития по закон таван във Франция, и е похарчил съвсем цялата сума.

Парижката прокуратура проверява и дали има нередности при предизборните разноски на водача на радикалната левица Жан-Люк Меланшон. Той беше разпитан от полиция, а предишния месец централата му беше обискирана.

"Ще обискират ли и дома на Макрон? Ще изземат ли и неговия лист с членове и донори? Или това ще бъде демонстрация на двоен стандарт ", написа Меланшон в Туитър.

Крайнодясната партия на Марин Льо Пен "Национален общ брой " и центристката партия "Демократично придвижване " са разследвани за хипотетична корист с европейски средства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР