Френската полицията разполага с ДНК на предполагаемия атентатор, който окървави

...
Френската полицията разполага с ДНК на предполагаемия атентатор, който окървави
Коментари Харесай

Откриха гореща следа от терориста от Лион

Френската полицията разполага с ДНК на хипотетичния нападател, който окървави Лион. Досега никой не е поел отговорност за нападението, при което пострадаха 13 души.

Според радио Франс енфо, полицията е попаднала на ДНК отпечатъци, само че към момента не несъмнено, че те са на търсеното лице. На мястото на случая са открити дребни количества взривно вещество, каквото е употребявано постоянно при самоубийствените атентати през последните години.

Прокурорът на Париж Реми Ейц изясни, че самоделното взривно устройство е било сложено в хартиена торба, цялостна с пирони и железни топчета.

Полицията търси мъж е на възраст сред 30 и 35 години, облечен с черен пуловер и носещ тъмни очила. Според някои медии обвиненият е избягал с велосипед, откакто оставил взривното устройство.

Досега евентуални очевидци са се обадили в полицията, само че мъжът остава в неопределеност. Кметът на Лион заяви, че трима от 13-те ранени при вчерашното нахлуване към момента на лекуване в болница. Един от тях е в съществено положение.

Френският антитерористичен отдел стартира следствие за вчерашния гърмеж в центъра на Лион, макар че съгласно министъра на правораздаването Никол Белубе е рано да се приказва за терористичен акт.

Мотивите за нападението остават незнайни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР