Френската полиция задържа 20 тона миниатюрни Айфелови кули в операция

...
Френската полиция задържа 20 тона миниатюрни Айфелови кули в операция
Коментари Харесай

Френската полиция конфискува 20 тона сувенири

Френската полиция задържа 20 тона дребни Айфелови кули в интервенция против огромна мрежа за продажба на сувенири в столицата Париж, съобщи Би Би Си. Съвместно следствие с френските митници докара до акции против китайски търговци, обвинени във импорт и доставки на артикули на незаконни продавачи. Девет души са арестувани по случая.

Малките железни копия на признака на Париж се продават по 5 за евро край туристически дестинации като Лувъра или същинската Афейлова кула.

Над 1000 кашона със сувенирите са открити в два склада и три магазина в региона на Париж тази седмица. Френските управляващи от дълго време се пробват да се преборят с търговията със сувенири менте, постоянно продавани на туристите от мигранти без документи, които бягат при поява на служител на реда.

В Италия управляващите правят оценка незаконната търговия в този бранш на 22 милиарда евро годишно, което лишава бюджета от €11,5 милиарда Заради това при започване на лятото крайнодесният Министерство на вътрешните работи началник Матео Салвини разгласи солени санкции – до 7000 евро, за всеки екскурзиант, който си купи сувенир от неоторизиран продавач.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР