Френската полиция издирва мъжа, който е поставил куфара-бомба на пешеходната

...
Френската полиция издирва мъжа, който е поставил куфара-бомба на пешеходната
Коментари Харесай

Издирват мъжа, поставил бомбата в Лион

Френската полиция търси мъжа, който е сложил куфара-бомба на пешеходната улица в източния френски град Лион. Заподозреният е бил сниман от охранителните камери на улицата, до момента в който е оставял чантата пред пекарната на улица " Виктор Юго ", заяви организация Ройтерс.

При случая, случил се в 17,30 часа локално време през вчерашния ден, бяха ранени 13 души, измежду тях има и едно дете, оповестява телевизия BFMTV. Повечето от потърпевшите са настанени в лечебни заведения с пострадвания, описвани като леки.

Започнало е следствие, като полицията заяви, че третира детонацията като за опит за ликвидиране.

Според първите известия лицето на обвинения е било отчасти покрито. Той е дошъл на велосипед, оставил е пакета пред магазин от известната верига пекарни Brioche Doree.

Полицейски източници разказват пред Ройтерс обвинения като мъж от европейски или северноафрикански вид, облечен в бежови бермуди, с тъмни очила и с армейски зелен шал.

Малко откакто той напуснал мястото, минувачите на улицата са били застигнати от хвърчащи гвоздеи, които били в пакета с експлозив.

Вътрешният министър заяви, че е наредил усилване на ограниченията за сигурност на публични места в цяла Франция.

Лион е третият по величина град във Франция. Населението на града плюс обширните му покрайнини е 2,3 млн. души.

Към 21 ч българско време няма информация за потърпевши българи при детонацията в Лион. Това оповестяват от Министерство на външните работи.

От там допълват, че дипломат Ангел Чолаков е разговарял с представители на българската общественост във френския град, които са го уведомили, че непрекъснато живеещите ни сънародници там са живи и здрави.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР