Френската нефтогазова компания Total съобщи за започване на производството на

...
Френската нефтогазова компания Total съобщи за започване на производството на
Коментари Харесай

Total започва производство на LNG на американския терминал Cameron LNG


Френската нефтогазова компания Total заяви за започване на производството на полутечен природен газ (LNG) на американския експортен терминал Cameron LNG.

“Започна производството на LNG на експортния терминал Cameron LNG в щатът Луизиана. Проектът Cameron LNG получи първият полутечен природен газ (LNG) по първата линия. По планът стартира износ през идващите седмици “, се споделя в прессъобщение на компанията.

Total навлезе като участник в плана Cameron LNG след покупката на LNG-активи от Engie през 2018 година Първият стадий на плана с потенциал от 13,5 млн. тона годишно включва три линии за втечняване (LNG-линии), всяка от които е с потенциал от 4,5 млн. тона. Строителството на втората и третата линия не престават, като началото на производството от тях съгласно упованията ще стартира към края на тази година и средата на идната 2020 година

Оператор е компанията Cameron LNG LLC, която е взаимна благосъстоятелност на Sempra Energy с дял от 50,2 % и на Total, Mitsui & Co. Ltd. и Mitsubishi/NYK, като всяка от тези компании държи дял от по 16,6 %.

Total е измежду най-големите нефтогазови компании в света и вторият по величина световен състезател на пазара на полутечен природен газ (LNG). Работи в 130 страни по света. Total е акционер и в съветския самостоятелен производител на LNG - „ Новатек “ и държи дял от 20 % в един от най-големите планове - „ Ямал СПГ “.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР