Френската крайнодясна лидерка Марин Льо Пен беше оправдана по обвинение

...
Френската крайнодясна лидерка Марин Льо Пен беше оправдана по обвинение
Коментари Харесай

Оправдаха Марин Льо Пен за публикуването на кадри на мъчения на ИДИЛ

Френската крайнодясна лидерка Марин Льо Пен беше оправдана по обвиняване в нарушаване на закона против речта на омразата през 2015 година, когато тя разгласява в туитър фрагменти от издевателства на " Ислямска страна ", предава Ройтерс.

Льо Пен пусна трите фотоси, в това число една на обезглавеното тяло на американския публицист Джеймс Фоли, откакто прочут ефирен публицист съпостави партията й Национален общ брой с ислямистката радикална формация.

Тя беше декларирала, че е разгласила фотосите, с цел да изтъкне какъв брой неуместно е такова съпоставяне и отхвърля да е нарушила закона. Според нея процесът против нея е бил политически стимулиран.

Тя беше упрекната по член на Наказателния кодекс, който не разрешава разпространяването на послания на принуждение, които нанасят сериозен ущърб на човешкото достолепие.

Прокуратурата искаше санкция от 5000 евро, което е надалеч под оптималното допустимо наказване от три години затвор или санкция от 75 000 евро.

След съвещанието на съда юристите на Льо Пен обявиха, че свободата на словото е била съхранена.

Според изследвания на изборните настройки Марин Льо Пен ще е главният противник на френския президент Еманюел Макрон на президентските избори следващата година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР