Френската група Латекоер (Latecoere) откри днес в Индустриалната зона на

...
Френската група Латекоер (Latecoere) откри днес в Индустриалната зона на
Коментари Харесай

Борисов: С нови заводи ставаме по-независими от Европа

Френската група " Латекоер " (Latecoere) откри през днешния ден в Индустриалната зона на Пловдив цех за самолетни елементи. На събитието участваха министър председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на стопанската система Емил Караниколов. По време на изявлението си министър-председателят изрази задоволството си от инвестицията.
" С това произвеждане и с тези фабрики се прави БВП и ставаме по-независими от европейските фондове ", сподели Борисов и посочи, че огромна част от вложенията не се водят директни, тъй като не идват непосредствено от Франция, а през търговски сдружения, регистрирани в България.
С произвеждане и нови фабрики ставаме по-независими от европейските фондове, счита Борисов© Правителствена Информационна Служба
Премиерът напомни, че страната е купила няколко френски хеликоптера, визирайки " Пантер " и " Кугър ". По думите му с построяването на завода за авиочасти България показвала на Европейския съюз, че е благонадежден сътрудник. Борисов уточни и какъв е главният проблем пред задграничните вложители.
" Проблемът е с работната мощ, тъй като тези, които вършат вложения, желаят още служащи ", сподели министър председателят и добави, че държавното управление поставя всички старания за повишение на квалификацията на българските служащи.
Заводът за авиочасти се разполага на повърхност от 5 дка. В него ще се създават детайли за вратите на самолетите " Еърбъс 320 " и " Еърбъс 330 ", както и друго съоръжение. Очаква се да бъдат разкрити 200 работни места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР