Френската автомобилна марка DS Automobiles ще покаже стари и нови

...
Френската автомобилна марка DS Automobiles ще покаже стари и нови
Коментари Харесай

„Богини“ в изложението за ретро автомобили в Париж

Френската автомобилна марка DS Automobiles ще покаже остарели и нови модели на ревюто за типичен коли Retromobile в Париж от 1 до 5 февруари 2023 година В изложбения център Porte de Versailles в Париж DS кани посетителите да открият четири модела от преди и в този момент.

Прототип SM (1973) е създаден като тестово транспортно средство за установяване на ускоряване, сцепление и непоклатимост на посоката при високи скорости. Използвайки контроли и измервателни уреди, SM Prototype разрешава да се поправя настройката на окачването или да се контролират настройките в придвижване, в това число систематизиране на натоварването, неотстъпчивост на окачването и скорост на въртене. Този 3.0L първообраз на Maserati с 340 к.с. е употребен за създаване на спортни модели, основани на SM.

DS E-Tense Performance (2022) е умислен от DS Performance като лаборатория за високоефективни технологии, които да подтикват развиването на бъдещи напълно електрически серийни модели. По време на първата си серия от проби DS E-Tense Performance измина повече от 3000 километра и предлага ускорение от 0 до 100 км/ч за под 2,0 секунди. Задвижването се състои от два електрически мотора със забележителна обща мощ от 600 кВт (250 на предната ос и 350 на задната ос); въртящият миг е 8000 Нм.

DS 21 Pallas Injection Electronique (1970) – това е истинският DS - " La Deesse – Богинята ", който сложи нови стандарти в автомобилната история и се трансформира в легенда, когато се появи за първи път в Париж през 1955 година Революционният дизайн вкара голям брой технологии, в това число хидропневматично окачване, сервоуправление, хидравлично ръководена трансмисия, предни дискови спирачки и ново кормилно ръководство. Първоначално DS беше показан с мотор с мощ 75 к.с., а по-късно последователно моделът ставаше по-мощен. През септември 1969 година е първият френски всеобщо създаден автомобил с електронно впръскване на гориво, разрастващ 139 к.с. от 2175 куб.см мотор и достигащ оптималната скорост от над 185 км/ч.

DS 9 E-Tense 4x4 360 (2022) съчетава продуктивност с парижкия първокласен жанр и изисканост. Разработката на DS 9 E-Tense 4x4 360 е водена от личния спортен отдел на DS, DS Performance. С бензинов мотор PureTech със 147 кВт/200 к.с. в композиция с два електрически мотора от 81 кВт/110 к.с.) начело и 83 кВт/113 к.с.) откъм гърба, DS 9 E-Tense 4x4 360 демонстрира върхова продуктивност (0-100 км/ч за 5,6 секунди, 1000 метра от място за 25,0 секунди).

Като знак за връзката и приемственоста, която съществува от основаването на DS Automobiles, четири клуба, отдадени на моделите DS и SM, ще участват дружно с марката в Retromobile: Euro SM Club, DS-ID Club France, ParIDS и Amicale of Club DS.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР