Френската актриса Катрин Деньов потвърди подписа си под обръщение в

...
Френската актриса Катрин Деньов потвърди подписа си под обръщение в
Коментари Харесай

Катрин Деньов се извини на жертвите на сексуално насилие


Френската актриса Катрин Деньов удостовери подписа си под послание в поддръжка на свободата на мъжете да ухажват упорито дамите, само че сервира извиненията си на жертвите на полово принуждение. Текстът бе оповестен в неделя вечерта на уеб страницата на ежедневника "Либерасион" (Libération).

Деньов акцентира, че се извинява единствено на тези от жертвите на полово принуждение, които са се почувствали наранени от обръщението, оповестено в "Монд".

БГНЕС напомня, че именитата звезда на Франция и към 100 други дами сложиха имената си под декларация, осъждаща лавината от "изобличения", която последва изказванията, че холивудският продуцент е атакувал полово дамите в продължение на десетилетия.

Във вторник една от най-почитаните френски актриси Катрин Деньов се разгласи против новия „ пуританизъм ”, провокиран от секс свадите, и разгласи, че мъжете би трябвало да имат право упорито да допират дамите.

Деньов и още 99 френски дами създатели и преподавателки подписаха отворено писмо, отпечатано във в. „ Монд ”, в което се показва страдание от вълната „ изобличения ”, последвали обвиняванията, че холивудският продуцент Харви Уейнстейн е изнасилвал или злоупотребявал полово с доста дами десетилетия наред.

Според подписалите писмото последвалият „ лов на вещици ” е опасност за половата независимост.

„ Изнасилването е закононарушение, само че да се опитваш да съблазниш някого, даже да е настойчиво или несръчно, не е закононарушение, а галантност и това не е симптом на нападателен мачо ”, се споделя в писмото.

100-те французойки акцентират, че добилата гласност история с Уейстейн е дала опция да се обърне внимание на казуса със половото принуждение против дами, изключително в подтекста на злоупотребата със служебно състояние от страна на някои мъже. Но, съгласно тях, „ тази независимост на словото придобива противоположна форма ”, когато тези, които отхвърлят да поддържат нападките, биват заклеймявани като предателки, прикриващи нарушители.

Авторките акцентират, че започнатата в обществените мрежи акция в поддържа на жертвите на секс тормоз е прераснала в метод за обществено предявяване на обвинявания против хора, които в действителност не получават право на ответни дейности и биват приравнени към половите нарушители.

„ Такова преждевременно правораздаване към този момент докара до жертви, някои мъже се сблъскаха с ограничавания в работата, бяха уволнени, въпреки че постъпката им е била в това, че са докоснали нечие коляно, пробвали са се да откраднат целувка, да приказват на интимни тематики по време на работен обяд или да изпратят известие със полов темперамент на жена, която не отговоря на възприятията им ”.

По-късно италианската актриса Азия Ардженто, която беше измежду първите, които упрекнаха Уейнстейн, реагира яростно в "Туитър" във връзка с Деньов и другите подписали декларацията.

Водещи френски феминистки също подложиха звездата на безмилостни нападки в писмо до френското радио, определяйки нея и съмишленичките й като "апологети на изнасилването".

Да се каже, че #MeToo е пуританска и е движено от "омраза към мъжете" е "презрение" към жертвите на корист и полов тормоз, упорстват феминистите, обвинявайки своите противнички, че се пробват да "затръшнат капака", отворил се от абсурда с Уейнстейн.

Те обявиха, че множеството от дамите, които са подписали писмото до ежедневника "Монд", са "рецидивисти в отбраната на прелъстителите на деца", имайки поради филмовия режисьор Роман Полански, който Деньов поддържа в дългата му битка против изгонване в Съединени американски щати по обвинявания в обезчестяване.

"Писмото им е като изтощен остарял чичо, който не схваща какво се случва", споделят феминистите.

"(Мъжките шовинистки) свине и техните съдружници имат съображение да се тормозят. Техният остарял свят бързо изчезва", прибавят противничките на Деньов. В подписаното от нея писмо е изразено недоволството от това, че „ някои мъже се сблъскаха с ограничавания в работата, бяха уволнени, въпреки че постъпката им е била в това, че са докоснали нечие коляно, пробвали са се да откраднат целувка, да приказват на интимни тематики по време на работен обяд или да изпратят известие със полов темперамент на жена, която не отговоря на възприятията им ”. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР