Фрайбург спечели трудно домакинството си на Волфсбург на “Шварцвалд Щадион”

...
Фрайбург спечели трудно домакинството си на Волфсбург на “Шварцвалд Щадион”
Коментари Харесай

Фрайбург достигна до мъчна, но сладка победа над Волфсбург

Фрайбург завоюва мъчно семейството си на Волфсбург на “Шварцвалд Щадион” с 1:0, а в воин за отбора на Кристиан Щрайх се трансформира Жонатан Шмид, отбелязал чудесно попадение след директен свободен удар в 83-ата минута. Така Фрайбург се изкачи на 5-ото място в класирането, откакто стартира кръга под номер шест с 22 точки. Това задълбочи в допълнение рецесията при “вълците”, които имат едвам една победа в последните пет мача в шампионата и са 9-и с 20 точки.

Първото по-опасно състояние в срещата пристигна на сметката на момчетата на Оливер Гласнер, откакто Воут Вегхорст стреля с глава към противниковата врата, само че ударът му не откри задачата.

37-ата минута домакините проведоха обещаваща контраофанзива, откакто съумяха да лишават топката пред наказателното си поле, само че центрирането отляво не бе задоволително качествено и не затрудни защитата на Волфсбург.

43-ата минута “вълците” получиха опция да изпълнят фаул от дясно на наказателното поле на Фрайбург, топката попадна на главата на Жоао Виктор, който стреля по посока на вратата, кълбото се удари в тяло на бранител на домакините. Това докара до митинги от страна на “вълците”, които желаеха дузпа, само че претенциите им не бяха почетени от рефера Бастиан Данкерт.

Първото забавно състояние след почивката още веднъж бе дело на Фрайбург. В 55-ата минута домакините реализираха добра бърза офанзива, топката бе върната към дъгата, само че ударът на Николас Хофлер мина над вратата.

Последваха нови минути на мъртвило, с цел да се стигне до минутите сред 70-а и 75-ата, когато домакините реализираха няколко по-опасни офанзиви, които обаче неизбежно бяха спирани от бранителите в небесно синьо. Съдията също си завоюва освирквания с няколко противоречиви отсъждания при обещаващи офанзиви на Фрайбург, които бяха спирани заради нарушавания вместо да бъде пуснат авантаж, за което претендираха играчите на отбора от полите на Шварцвалд.

Най-добрата опция за гол пред Волсфбург се откри в 83-ата минута, когато чудесно центриране от ляво докара до груба неточност в дефанса на доамкините, само че останалият самичък против опразнения ъгъл Ваут Вергхорст не съумя да прати топката във вратата.

В ответната офанзива домакините доближиха до заветното попадение. То пристигна след впечатляващо осъществяване на директен свободен удар на Жонатан Шмид от над 25 метра. Полузащитникът изпрати топката над стената, тя се отби в дясната греда на Коен Кастеелс и влетя в мрежата за 1:0.

89-ата минута Кастеелс прати отлична топка към Уилям, той нахлу рисково в наказателното поле на Фрайбург, само че ударът му мина около вратата на домакините. В минутите до края провокираха страсти с няколко разбърквания в наказателните полета на двата тима, само че по този начин и не доведоха до действителни благоприятни условия за попадение.

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
Бундеслига 16 кръг, сряда 18 декември  Фрайбург 21:30  Байерн Мюнхен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР