Французойката Полин Парментие спечели за втора поредна година единствения турнир

...
Французойката Полин Парментие спечели за втора поредна година единствения турнир
Коментари Харесай

Полин Парментие защити титлата си в Квебек Сити

Французойката Полин Парментие завоюва за втора поредна година единствения шампионат в зала на карпет от WTA International, който се организира в Квебек Сити.

 Изабелла Шиникова победи Лаура Зигемунд в Биариц
Изабелла Шиникова победи Лаура Зигемунд в Биариц

Българката измъкна триумфа след тайбрек в третия сет

Надпреварата не е доста известна измежду елитните тенисистки, тъй като се организира директно след US Open. Парментие надви на край над американската квалификантка Джесика Пегула със 7-5, 6-0.

Французойката заби пет аса и взе половината от точките на втори сервис на съперничката си. Пегула поведе с 3-1 в първия сет, само че Парментие върна пробива. При 5-5 американката избави 2 точки за пробив и загуби третата. Това се оказа съдбовно и французойката затвърди за 7-5. Във втората част победителката дръпна с 4-0 и по-късно затвори срещата на собствне сервис с 6-2.

Така 32-годишната Парментие има четири извоювани финала от четири вероятни в шампионати от WTA. Преди 10 сезона тя завоюва купата в Бад Гащейн (Австрия), а година по-рано победи в Ташкент. Французойката мина 3 илиона $ извоювани от наградни фондове.

На полуфинала тя преодоля мъчно в три сета британката Хедър Уотсън, Пегула се оправи също в три елементи със съародничката си София Кенин.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР