Французинът Пиер Волтие дублира титлата си в бордъркроса от олимпийската

...
Французинът Пиер Волтие дублира титлата си в бордъркроса от олимпийската
Коментари Харесай

Пиер Волтие от Франция затвърди хегемонията си в мъжкия бордъркрос

Французинът Пиер Волтие дублира купата си в бордъркроса от олимпийската стратегия по сноуборд на Игрите в Република Корея. След като стана първенец в Сочи преди четири години, в този момент той още веднъж се окичи с олимпийското злато. Сребърното отличие остана за представителя на Австралия Джарид Хюс, а бронз взе Рехино Ернандес от Испания.

30-годишният Волтие е и международен първенец от Сиера Невада през предходната година и по този начин затвърди превъзходството си в последните сезони.

Сега в ПьонгЧанг той започва относително неубедително, като в първата серия - осминафиналите, беше втори. На четвъртфинала си взе първата позиция, само че на полуфинала едвам не отпадна, като остана безусловно на стотни от секундата пред Камерън Нилсън от Австралия. Но Волтие сподели, че е състезател за огромните мачове и сграбчи златното отличие в бордъркроса.

22-годишният Хюс, който идва от Нов Южен Уелс (Австралия), има към този момент 6-годишен опит в Световната купа, като главно се приготвя в Канада. След златото на Световното състезание в рисковите спортове, пристигна време и да вземе първи орден от същинско огромно съревнование. За Рехино Ернандес, който е роден в анклава Сеута в Африка, бронзът е първи негов орден в третата му Олимпиада.



Сноуборд- край в бордъркроса (мъже):
1. Пиер Волтие (Франция)
2. Джарид Хюс (Австралия)
3. Рехино Ернандес (Испания)
4. Ник Баумгартнер (САЩ)
5. Мик Дийрдорф (САЩ)
6. Алекс Пюлин (Австралия)- незавършил
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР