Французинът Матю Феври спечели златния медал в паралелния гигантски слалом

...
Французинът Матю Феври спечели златния медал в паралелния гигантски слалом
Коментари Харесай

Французин спечели паралелния гигантски слалом на СП в Кортина

Французинът Матю Феври завоюва златния орден в паралелния великански слалом на Световното състезание по ски-алпийски дисциплини в Кортина д‘Ампецо (Италия).

По този метод французинът стана първия първенец в дисциплината, която прави своя дебют точно на шампионата в Италия. На финала той надви над хърватина Филип Зубчич, откакто победи и в двете спускания в разногласието за златото. По пътя си до финала, французинът в профил надлежно Саму Тотси (Финландия) на осминафинала, Фабио Грщайн (Австрия) на четвъртфинала и Александър Шмид (Германия) на полуфинала. Неговият конкурент в огромния край пък надделя Щефан Луиц (Германия), Роман Радамус (САЩ) и считаният за любимец Лойк Меяр (Швейцария) в първите три елиминационни кръга.

Men’s parallel

Mathieu Faivre
Filip Zubcic
Loic Meillard
— Cortina 2021 (@cortina2021)
За швейцарецът не си потегли с празни ръце от днешното съревнование, откакто той завоюва разногласието за бронзовия орден. В дребния край той завоюва първото втурване, след което бе несмущаван във втория, откакто неговият противник Луиц отпадна малко преди края на спускането.

Програмата на Световното състезание продължава на следващия ден с отборния успореден старт, който стартира в 13:15 часа българско време.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР