Французинът Матю Фавре завоюва златото на Световното първенство по ски-алпийски

...
Французинът Матю Фавре завоюва златото на Световното първенство по ски-алпийски
Коментари Харесай

Матю Фавре донесе златото за Франция в гигантския слалом на СП

Французинът Матю Фавре завоюва златото на Световното състезание по ски-алпийски дисциплини в Кортина д‘Ампецо (Италия), откакто победи в класическия великански слалом.

Фавре, който във вторник завоюва паралелния великански слалом, стигна до триумфа, след неточност на неговия съотечественик Алески Пентюро по време на втория манш. Пентюро имаше преднина от повече от половин секунда пред всички останали след първия манш, само че по-малко от 10 порти след началото на втория позволи неточност и напусна конкуренцията. Така Пентюро за следващ път се размина със златото в своята коронна дисциплинираност, като досега има единствено два бронзови медала от 2015 и 2019.

На втора позиция през днешния ден се класира италианецът Лука де Алепрандини, който донесе едвам втори орден за домакините на Световното състезание. За 30-годишния италианец това е първи подиум в кариерата, като той бе втори и след първия манш, само че направи по-слабо каране от Фавре във втория и трябваше да се задоволи със среброто. Бронзът пък сграбчи международния първенец от алпийската композиция Марко Шварц (Австрия), който бе шести след първото втурване, след което даде второ време във втория манш и справедливо се качи на подиума.

| Men's GS
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР