Французинът Мартен Фуркад се възползва максимално от отсъствието на големия

...
Французинът Мартен Фуркад се възползва максимално от отсъствието на големия
Коментари Харесай

Вдъхновеният Фуркад взе четвърта поредна победа в отсъствието на Бьо

Французинът Мартен Фуркад се възползва оптимално от отсъствието на огромния си съперник Йоханес Тингес Бьо и записа четвърта поредна победа в биатлона. 31-годишният играч завоюва преследването на 12.5 км в Руполдинг, с което затвърди положителната си форма от началото на годината.

В четвъртък Фуркад победи в спринта в немския зимен курорт, а няколко дни преди този момент записа победи в спринта и всеобщия старт в Оберхоф.

Французинът беше непогрешим при четирите си стрелби и измина дистанцията в преследването за 31:26,8 минути. Втори и трети останаха сънародникът му Кентен Фийон Майе (+17,6 сек.) и Ветле Кристиансен (+46,0). Французите можеха да окупират подиума само че Симон Дестио остана на една десета от норвежеца.

Димитър Герджиков беше единственият българин, който взе участие в надпреварата. С четири пропуща в стрелбата той приключи 53-и с закъснение от 5:26,7 мин.

Бьо, който завоюва пет от първите седем съревнования за сезона, реши да пропусне стартовете в Оберхоф и Руполдинг поради раждането на сина си. В генералното класиране носителят на Световната купа се смъкна до седмо място с 374 точки, като отпред е Фуркад с 507.

Следващите стартове в биатлона са от международното състезание, което ще се организира от 15 до 23 февруари в Антхоц-Антерселва.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР