Французинът Кентен Фийон Майе триумфира в преследването на 12,5 километра

...
Французинът Кентен Фийон Майе триумфира в преследването на 12,5 километра
Коментари Харесай

Безпогрешен Фийон Майе спечели преследване, българите с места извън топ 30

Французинът Кентен Фийон Майе победи в преследването на 12,5 километра в Солджър Халоу, Съединени американски щати от Световната купа по биатлон. Той бе един от едвам двамата състезатели, които не позволиха нито една неточност при стрелбата и съумя да завоюва с задатък от  25.9 секунди пред втория Ветле Шаастад Кристиансен от Норвегия. Французинът бе с шести стартов номер, само че с помощта на доста точната си пукотевица съумя да изпревари петимата, които бяха пред него и стигна до триумфа с време от 30:55.08 минути. Трети на подиума се подреди сънародникът на Фийон Майе - Симон Дестийо, който финишира на 47.3 секунди след спечелилия.
 С четири неточности Бьо стана пети, Кристиансен завоюва първата си победа в биатлона
Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо направи допусна пет неточности в стрелбата, като три от тях бяха при последната, само че въпреки всичко съумя да се докопа до четвъртото място, заършвайки трасето с пасив от 1:37.7 минути. В топ 6 място намериха Ерик Лесер от Германия и швейцарецът Бенямин Карл.

България бе показана от двама биатлонисти. Владимир Илиев приключи на 31-ви с 5 неточности, а Антон Синапов не смъкна целта в 9 от случаите и това му отреди 46-а позиция - почти 6 минути и половина зад спечелилия. Димитър Герджиков, който също трябваше да започва, не стартира, с цел да спести сили за щафетата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР