Франция запорира активи на руски олигарси на стойност близо 850

...
Франция запорира активи на руски олигарси на стойност близо 850
Коментари Харесай

Франция запорира активи на руски олигарси на стойност близо 850 млн. евро

Франция запорира активи на съветски олигарси на стойност близо 850 милиона евро - яхти, жилища, банкови сметки - на своя територия поради войната в Украйна. Това съобщи през днешния ден министърът на стопанската система и финансите Брюно Льо Мер, предава Франс прес.

" Замразихме 150 милиона евро в сметки на частни лица, кредитни линии във Франция, във френски институции ", сподели той в взаимно предаване на няколко медии, предавано по радиото и малкия екран.

Освен това " запорирахме недвижими парцели на френска територия за 539 милиона евро, т.е. към трийсет парцела и жилището, и две яхти за 150 милиона евро ", посочи министърът.
На процедура сходно запориране на парцели значи, че притежателите им не могат " повече да се разпореждат с тях, да ги препродават или обръщат в пари ".
" От друга страна, те не са иззети в подобен смисъл, че страната да стане техен притежател и да може да ги препродаде. За да има конфискация, би трябвало да е налице престъпно нарушаване ", добави Брюно Льо Мер.

" Санкциите са мъчителни за Русия, мъчителни за съветската страна, мъчителни за (руския президент) Владимир Путин ", отсече френският общественик и акцентира, че са замразени активи на съветската централна банка за 22 милиарда евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР