Франция започна днес нов етап от ваксинацията на граждани над

...
Франция започна днес нов етап от ваксинацията на граждани над
Коментари Харесай

Франция започна да ваксинира срещу COVID-19 хора над 75 години и хронично болни

Франция стартира през днешния ден нов стадий от имунизацията на жители над 75-годишна възраст и с хронични болести. Това заяви здравният министър Оливие Веран при посещаване в Университетската болница на град Гренобъл, съобщи ТАСС.

По-рано, по време на първата фаза, имаха опция да се ваксинират жителите на домовете за възрастни и някои категории медици, основно тези над 65 години или страдащи от някои заболявания, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новият стадий ще обхване към 5 милиона възрастни хора отвън домовете, само че и близо 1 милион млади французи с тежки болести, които са изключително застрашени от ковид, сподели министърът.

Става дума за пациенти с онкологични диагнози, мощна бъбречна непълнота, синдрома на Даун, лица с трасплантирани органи и други - по данни на здравните управляващи към 800 000 души в цяла Франция.

Министърът удостовери, че в страната понастоящем работят към 800 центъра за имунизиране и към този момент са ваксинирани 442 127 души, а към края на месеца се чака да станат над 1 милион.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР