Франция замрази активите на телевизия RT France, дъщерно дружество на

...
Франция замрази активите на телевизия RT France, дъщерно дружество на
Коментари Харесай

Франция замрази активите на дъщерно дружество на прокремълската Russia Today

Франция замрази активите на телевизия RT France, дъщерно сдружение на съветската мрежа RT (Russia Today), като част от глобите на Европейски Съюз, наложени на Москва. Излъчванията на RT бяха спрени още през март 2022 година, само че RT France можеше да продължава да прави продукции, оповестява Агенция Франс Прес, базирайки се на източник в министерството на стопанската система, написа

Банковите сметки на " ANO TV Novosti, компанията-майка, която управлява 100процента от RT France са е замразени, осведоми събеседникът на организацията. На 2 март 2022 година Европейски Съюз забрани медии, които са инструмент за дезинформация за Кремъл, като осведомителната организация и радио Sputnik и RT. Главният редактор на RT и фаворитка на Владимир Путин Маргарита Симонян е измежду тройката водещи пропагандисти на войната против Украйна, дружно с Владимир Соловьов и Олга Скабаева.

Пакетът от наказания от март обаче не попречи на тези SPUTNIK и RT да създават стратегии. След прекъсването на програмата RT в Германия в края на 2021 година Въпреки това Симонян се хвали постоянно в канала си в Телеграм, че станцията има извънредно въздействие в Германия и е един от главните източници, от които германците се осведомят за Русия и специфичната военна интервенция, както Кремъл назовава войната, която води против Украйна.

„ На нашата RT France и отрязаха всички сметки. Ето такова либерте, егалите и фратерните “, проплака Симонян в Телеграм.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР