Франция забрани събирането на повече от шест души на открито,

...
Франция забрани събирането на повече от шест души на открито,
Коментари Харесай

Франция с нови строги мерки в още департаменти, изключва нова национална блокада

Франция забрани събирането на повече от шест души навън, с рекордните 45 000 нови случая в четвъртък. В седмичното си послание министърът на опазването на здравето Оливие Веран призна, че епидемиологичната обстановка е тежка Франция. " Тенденцията се форсира съвсем на всички места ", сподели той, като разгласи ограничаващи ограничения в Обе, Нивр и Рона, като общият брой на департаментите с ограничавания доближи 19.

Веран обаче опроверга опцията за трета обсада . В цялата страна има вечерен полицейски час, а ресторантът, питейните заведения, музеите и кината са затворени.

Докато броят на смъртните случаи през последните 24 часа е бил 225, новите приети в болница пациенти остават главната грижа. Ситуацията остава най-обезпокоителна в северните региони на парижкия район Ил дьо Франс и О-дьо Франс и Прованс в южната част, която е очевидец на повишен брой болнични.

Според последните данни, 13,6% от възрастното население е имунизирано . Общо 7 168 437 (над 7,1 милиона) души са получили най-малко една инжекция и 2 610 990 (над 2,6 милиона) са получили и двата изстрела. Общо от 27 декември са приложени 9 780 000 (близо 9,8 милиона) дози.
 Франция е ударена от трета вълна ковид, министърът на културата е в болница
Франция е ударена от трета вълна ковид, министърът на културата е в болница

Все повече младежи без други здравословни проблеми влизат в отделенията за интензивно лекуване

Припомняме, че ден по-рано стана ясно, че френският министър на културата е приет в болница с COVID-19 , като това е последният разболял се върховен служите, защото нацията е ударена от трета вълна коронавирусни инфекции.

74-годишната Розлин Бачелот разгласи, че се е оказала позитивна и хоспитализацията ѝ е била обществено оповестена в сряда, тъкмо когато министърът на заетостта Елизабет Борн напусна болничното заведение.

Президентът Еманюел Макрон разгласи във вторник, че Франция ще форсира акцията си за имунизиране .

Лекарите оповестяват за все по-голям брой случаи на младежи без други здравословни проблеми , влизащи в отделенията за интензивно лекуване .
 Макрон настоя Франция да форсира имунизацията
Макрон настоя Франция да форсира имунизацията

Франция си сложи за цел да имунизира 10 милиона души доникъде на април и 30 милиона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР