Франция за първи път от началото на миграционната криза през

...
Франция за първи път от началото на миграционната криза през
Коментари Харесай

Франция изпревари Германия като най-предпочитана от мигрантите страна

Франция за първи път от началото на миграционната рецесия през 2015 година стана " първа страна " за претендентите за леговище в Европа, като по този индикатор задмина Германия, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Според френския министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер това е особеност.

" Констатираме, че Франция е станала от 20 октомври първата страна по брой на претенденти за леговище в Европа, в миг, в който понижава притокът на мигранти в Европа. Това една статистическа особеност, върху която би трябвало да работим ", съобщи Кастанер.

В разгара на миграционната рецесия, подхранвана от миграционните потоци поради сирийската рецесия, Франция записва 80 075 молби за даване на леговище, съгласно данните на Френското бюро за отбрана на бежанците, а в това време Германия получаваше към 890 000 молби, което беше 10 пъти повече.

Към 17 ноември Франция изпреварва Германия, като в страната са регистрирани 120 900 молби за леговище, до момента в който в Германия те са били 119 900. Миналата година 184 000 души аплайваха за леговище в Германия против 123 000 във Франция.

Този поврат се изяснява с обстоятелството, че хора, които не са съумели да получат леговище на други места, идват да подават молби във Франция, споделя източник от френското вътрешно министерство. " Ето за какво ние се ангажирахме на европейско равнище за промяна на разпоредбите за даване на леговище и на Шенген ".

За да се промени наклонността, държавното управление е предложило няколко ограничения при започване на ноември в границите на имиграционния си проект. Сред тях са по-специално ускорение на обработката на молбите за леговище и взимане на ограничения за отдалечаване на претендентите, незабавно откакто им е било отказано леговище, без да се изчака изследването на възможна тъжба от тяхна страна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР