Франция въвежда изискването за всички граждани от европейското пространство, включително

...
Франция въвежда изискването за всички граждани от европейското пространство, включително
Коментари Харесай

Важна информация за пътуващите във Франция

Франция вкарва условието за всички жители от европейското пространство, в това число и български, които идват от територията на Европа, да дават при влизане в страната негативен резултат от RT-PCR тест за ковид, изработен в границите на 72 часа преди пътуването, оповестиха от Министерство на външните работи.

Мярката влиза в действие от среднощ на 24 януари 2021 година, неделя. По предварителна информация ограничаването се отнася за пасажерите, които влизат във Франция със аероплан или с морски превоз. Очаква се в събота, 23 януари 2021 година да бъдат оповестени детайлности, в това число дали мярката ще се отнася и за пътуващите със сухопътен превоз. Пограничните служащи и служащите от сухопътния превоз ще бъдат освободени от това обвързване.

Припомняме, че от 18 януари 2021 година, условието за показване на негативен PCR тест, изработен в границите на последните 72 часа преди пътуването, се ползва за всички жители над 11-годишна възраст, които влизат във Франция от други страни (извън Европейския съюз, Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия, Сан Марино, Швейцария и Ватикана). Освен негативен PCR тест, тe следва преди отпътуването, в заявление по пример, да дадат своето авансово единодушие да съблюдават 7-дневна изолираност при идването им във Франция, както и че са съгласни в края на този 7-дневен интервал да им бъде изработен още един тест «RT-PCR Коронавирус “.

От 18 януари 2021 година условието за показване на негативен тест „ RT-PCR Коронавирус “, изработен в границите на 72 часа преди пътуването, се ползва и за идващите над 11-годишна възраст във Франция от Англия. Преди отпътуването те също би трябвало да показват заявление, в което авансово се ангажират да съблюдават 7-дневна изолираност при идването им във Франция, като в края на този интервал да им бъде изработен още един тест „ RT-PCR Коронавирус “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР