Франция трябва да инвестира повече в наблюдението на космическото пространство,

...
Франция трябва да инвестира повече в наблюдението на космическото пространство,
Коментари Харесай

Франция иска да предотврати космически конфликти

Франция би трябвало да влага повече в наблюдението на галактическото пространство, с цел да подсигурява, че то няма да се трансформира в сцена на бъдещи войни, съобщи френският министър на защитата Флоранс Парли, съобщава Ройтерс.

Няколко дни след като президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че е наредил да бъдат основани американски галактически въоръжени сили, Парли отговори задочно, че Франция, която е нуклеарна ядрена мощ и непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, счита, че Космосът не би трябвало да се трансформира в сцена на бъдещи спорове.

„ Трябва да влагаме в Космоса повече, в сравнение с сега, с цел да можем да го следим и да предотвратим превръщането му в спектакъл на огромни конфликти “, сподели Парли пред телевизия „ Франс 2 ".

Изказването на Тръмп провокира опасения от разпалването на нова оръжейна конкуренция в Космоса, макар обстоятелството, че Съединени американски щати са една от страните, подписали Договора за външното галактическо пространство от 1967 година, който не разрешава разполагането на оръжия за всеобщо заличаване в Космоса и потреблението на галактическото пространство, в това число Луната и другите небесни тела, единствено за мирни цели.

Това не е първият път, в който администрацията в Съединени американски щати повдига концепцията за галактически въоръжени сили, като доста от нейните последователи настояват, че новите войски ще усилят успеваемостта на Пентагона.

В момента френският парламент преразглежда закона за военното обмисляне в интервала 2019-2025г., който гласи, че „ галактическото пространство е от първокачествен стратегически интерес “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР