Франция спира вътрешните самолетни полети на къси разстояния за местата,

...
Франция спира вътрешните самолетни полети на къси разстояния за местата,
Коментари Харесай

За по-малко въглеродни емисии: Франция спира вътрешни полети на къси разстояния

Франция стопира вътрешните самолетни полети на къси дистанции за местата, до които може да се стигне с трен. Властите взеха решението за да се понижат нездравословните излъчвания на въглероден диоксид във въздуха.

Забраната касае единствено преходите под два часа и половина. Дестинациите с прехвърляне не влизат в ограничаването. Решението беше взето през уикенда от долната камара на Народното събрание. Предстои гласоподаване в Сената.

Би Би Си написа, че главно ще бъдат наранени вътрешни направления от столицата Париж до градове като Нант, Лион и Бордо. Призиви за още по-строги екологични ограничения неведнъж бяха отправяни към френското държавно управление.

Сегашното ограничаване идва откакто страната удвои каузи си в националния транспортьор „ Еър Франс “. Властите предложиха 7 милиарда евро заеми на компанията, с цел да ѝ оказват помощ с възобновяване след тежкия удар, нанесен от ковид.

Данни на уеб страницата Flightradar24 полетите през 2020 година са намалели с близо 42% по отношение на 2019 година Основна причина за това е пандемията и възбраната за пътешестване, наложена от десетки страни.

Подобна мярка на тази във Франция беше взета предходната година в Австрия. Тогава „ Австрийските авиолинии “ стопираха полетите си от столицата Виена до Залцбург и ги замениха с трен, откакто получиха пари от страната за понижаване на въглеродния отпечатък.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР