Франция смята, че допълнителното забавяне на излизането на Великобритания от

...
Франция смята, че допълнителното забавяне на излизането на Великобритания от
Коментари Харесай

Париж: Ново отлагане на Brexit не е в интерес на никого

Франция счита, че спомагателното закъснение на излизането на Англия от Европейски Съюз не е " в полза на никого ", съобщи говорителката на президента Макрон Сибет Ндиайе в понеделник, предава БГНЕС. В момента английският министър председател Борис Джонсън търси поддръжка от депутатите за нова договорка за развода с Брюксел.
" Сега от английския парламент зависи да каже какво мисли, това към този момент не зависи от Европейския съюз ", сподели Ндиайе пред публицисти след съвещание на кабинета.
„ Така че би трябвало да се организира гласоподаване всъщност, а освен да се употребяват тактики на отсрочване, с цел да се печели време “, сподели тя.
Ндиайе не сподели дали Франция ще се опълчи на всяко ново закъснение на Brexit, което английските депутати принудиха Джонсън да изиска.
Това беше унизително за него развиване, случило се единствено дни, откакто Джонсън си обезпечи ново съглашение за излизане с договарящите от Европейски Съюз.
Британците " би трябвало да дадат явен отговор за това, което е извънредно елементарна опция: поддържат ли това съглашение или са срещу него ", сподели Ндиайе.
" След като получим явен отговор на въпрос, който е предмет на договаряния от повече от две години, можем да определим какво ще бъде отношението ни ", сподели тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР