Франция ще забрани използването на китайското приложение за споделяне на

...
Франция ще забрани използването на китайското приложение за споделяне на
Коментари Харесай

И Франция забрани ТикТок на държавните служители

Франция ще забрани потреблението на китайското приложение за шерване на видеа ТикТок на служебните телефони на държавните чиновници, съобщи министърът на държавните служби и промяната в държавния бранш Станислас Герини в Туитър, представен от Ройтерс.

" За да подсигурява киберсигурността на администрацията ни и държавните ни чиновници, държавното управление реши да забрани инсталирането на приложения за забавление като ТикТок на служебните телефони на държавни чиновници ", сподели той в изказване.

Той добави, че в границите на няколко седмици европейските и интернационалните сътрудници на Франция са въвели ограничения за ограничение или запрещение на тегленето на ТикТок от чиновниците на администрациите.

Герини сподели, че приложенията за забавление нямат задоволителни равнища на киберсигурност и отбрана на данните,

с цел да бъдат употребявани от администрацията и добави, че възбраната влиза в действие незабавно и държавното управление ще следи за съблюдаване на условията.

Редица западни държавни управления и институции не разрешиха ТикТок в последните седмици, в това число Народното събрание на Англия, нидерландското и белгийското държавно управление, както и Народното събрание в Нова Зеландия. В края на предишния месец двете най-големи институции за правене на политики в Европейски Съюз - Европейската комисия и Европейския съвет, не разрешиха ТикТок за служебни телефони поради ограничения, свързани с киберсигурността.

Притесненията из целия свят набъбнаха поради риска китайското държавно управление да получава достъп до местоположението на потребителя и данните му за контакт посредством " БайтДенс ", компанията майка на ТикТок, заяви Българска телеграфна агенция.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР