Франция се смая от рязкото нарастване на броя на заразените

...
Франция се смая от рязкото нарастване на броя на заразените
Коментари Харесай

Французите в шок: Половин милион с ковид за 24 часа

Франция се смая от внезапното повишаване на броя на инфектираните от ковид, който надмина всички песимистични прогнози - 464 769 души за едно денонощие. В началото на месеца най-големите опасения бяха, че може да се премине границата от 100 000 инфектирани дневно, само че числата надвишават всевъзможни упования. През последните седем дни междинният брой на инфектираните надминава 300 000, на Службата за публично здраве на Франция. Седмица по-рано междинният брой възлизаше на 282 000.

Правителството забрани плануваната за на следващия ден национална стачка на френските учители, които се готвят да стачкуват против протоколите за тестване и уединяване на ковид-заразените, нарушаващи образователните занятия. Учителите настояват, че спиранията на образователния развой са станали неуправляеми с разпространяването на мощно заразния вид на ковид Омикрон, като доста родители се затрудняват да запишат децата си за имунизация, а пред аптеките се образуват дълги опашки за проби.

В отговор на това държавното управление даде обещание да обезпечи пет милиона висококачествени лицеви маски FFP2 за учебния личен състав и да наеме над 3000 помощни учители, които да заместят тези, които са принудени да се изолират след заразяване с коронавирус или след контакт със инфектиран човек.

- В Германия за първи път инфектираните надвишиха 100 000 за ден . Институтът " Робер Кох " заяви през днешния ден, че за миналото денонощие има 112 323 новозаразени, с което общият брой на инфекциите в страната става 8 186 850. Във вторник са регистрирани още 239 смъртни случая, като умрелите с ковид-19 от началото на пандемията доближават 116 000.

- В същото време Англия отстранява от идната седмица имунизационните паспорти, наложителните маски на публични места и рекомендацията за работа от вкъщи. Новината бе обявена от премиера Борис Джонсън пред Камарата на общините на Народното събрание. Много е евентуално и след 25 март да не бъде удължен режима на самоизолация.

- Не е правилно, че новият преобладаващ вид Омикрон отстрани опасността от вируса, тъй като е по-мек, предизвести ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус. Според него коронавирусната пандемия " надалеч не е към края си ", съобщи Би Би Си. На конференция в централата на СЗО в Женева доктор Тедрос съобщи пред кореспондент, че Омикрон е довел до 18 млн. новозаразени в света през последната седмица.

И в случай че средностатистически разновидността е по-мек, " схващането, че е по-меко заболяване, е заблуждаващо ". " Не се заблуждавайте, Омикрон води до хоспитализации и гибел и даже по-леките случаи запълват здравните заведения. Особено съм обезпокоен, че доста страни имат ниски равнища на имунизация, а хората са изложени на доста по-голям риск от тежко протичане на заболяването и гибел без ваксина ", сподели той.

В Дания бе обявено за рекордните 33 493 нови случаи на Covid-19 във вторник, а здравните управляващи в Италия записаха 228 179 новозаразени – с над 83 000 повече от предходния ден. Бразилия също регистрира нов връх с над 137 хиляди инфектирани за 24 часа, предходният от 115 хиляди инфектирани за денонощие бе от юни 2021 година

В някои европейски страни броят на новозаразените стартира да спада – да вземем за пример в Ирландия и Испания.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР