Франция разположи радарна система на източния бряг на Саудитска Арабия,

...
Франция разположи радарна система на източния бряг на Саудитска Арабия,
Коментари Харесай

Франция разполага радарна система в Саудитска Арабия, за да успокои кралството

Франция разположи радарна система на източния бряг на Саудитска Арабия, с цел да усили защитата на съдружника си след ракетните офанзиви по петролната инфраструктура на кралството през септември , оповестиха френски представители, представени от Ройтерс.

По думите им, по източното крайбрежие на Саудитска Арабия е ситуирана радарна система в границите на задачата на по този начин наречената тактическа група " Ягуар ". Те отхвърлиха да дадат повече детайлности.

" На Арабския полуостров и в Арабско-персийския залив, където напрежението се повишава, разположихме за рекордно малко време тактическата група " Ягуар ", която ще способства за успокояването на саудитското кралство ", съобщи в послание нощес към френската войска президентът Еманюел Макрон.

Тази самодейност до момента не беше оповестена.

Париж упрекна Иран, че е направил офанзивата с ракети и дронове, парализирала саудитска петролна рафинерия, най-голямата в света, и даде обещание да окаже помощ, с цел да не се повтори този случай. -->

Оттеглянето на Съединени американски щати през 2018 година от нуклеарното съглашение на международните сили с Иран и връщането на американските наказания провокираха изостряне на напрежението през последните няколко месеца, което за малко докара до открит спор този месец.

Иранската революционна армия може да придвижи битката си оттатък границите на Иран, съобщи през днешния ден висшият ирански водач аятолах Али Хаменей, разяснявайки ликвидирането от Съединени американски щати на върховен военачалник и вълненията във вътрешен проект след свалянето по простъпка на украински пътнически аероплан, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР