Франция празнува 400-годишнина от раждането на символа на френския театър

...
Франция празнува 400-годишнина от раждането на символа на френския театър
Коментари Харесай

Франция празнува 400-годишнина от раждането на Молиер

Франция чества 400-годишнина от раждането на признака на френския спектакъл - Молиер. От през днешния ден стартира поредност от културни събития по случай юбилея.Безсмъртният Молиер става на 400 години, или по-точно толкоз се навършват през днешния ден от кръщението на великия френски драматург, донесъл същинска гражданска война във френския спектакъл.
Четири века французите му остават правилни: с " езика на Молиер ", тънката подигравка, бунтовния дух на актьора и хумористичната рецензия над обществото.
Ако пиесите му са постоянно живи и на сцената, и в учебниците, към личността му има доста мистерии: не са известни точната му рождена дата, претекстовете за пристрастеността му по театъра, нито аргументите за псевдонима, Молиер, с който остава прочут.
Противно на някои легенди той не умира на сцената, а в дома си часове след представлението на " Мнимият болен ".
Франция го празнува уместно, само че концепцията да бъде положен в Пантеона не е призната, защото е живял преди Републиката.
Събития предстоят във Версай, Операта, Националната библиотека, Музея на костюмите и несъмнено, в Комеди Франсез.
Тази вечер тези, които не са изгубили зеления си документ, могат да гледат " Тартюф " онлайн от екраните на 200 киносалона в страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР