Франция планира нови доставки на оръжия за Украйна, сред които

...
Франция планира нови доставки на оръжия за Украйна, сред които
Коментари Харесай

Франция с нови доставки на оръжия за Украйна

Франция възнамерява нови доставки на оръжия за Украйна, измежду които сред шест и дванадесет гаубици " Сезар ", в началото поръчани от Дания, заяви през днешния ден Франс прес, като се базира на източник, потвърждаващ оповестена във в. " Монд " информация.

Доставката към момента се разисква сред държавните управления на трите страни. Париж към този момент достави осемнадесет гаубици " Сезар " - инсталирани на камиони френски оръдия с диаметър 155 мм, което се равняваше на една четвърт от наличното сходно въоръжение във френската войска, заяви ББТА.

Допълнителните гаубици на компанията производител " Некстер " ще бъдат пренасочени от поръчка на деветнадесет бройки за Дания през 2017 година, оповестява " Монд ". Гаубиците " Сезар " за скандинавската страна са оборудвани с бронирани кабини и осем колела за разлика от модела на въоръжение във френската войска, който е по-лек, тъй като не е брониран и е с шест колела. Новите гаубици могат да изстрелват 30, вместо 18 боеприпаса, на разстояние от 40 км.

Париж ще достави на Киев и двадесет бронирани машини " Бастион " съгласно различен източник, който удостоверява информация на в. " Трибюн ".

Доставката би трябвало да бъде утвърдена от френското министерство на въоръжените сили, което ще я изпрати в Украйна. Очаква се това да стане скоро, защото производителят на бронираните машини " Аркюс " разполага с към този момент създадени модели.

Франция постоянно е подложена на критика, изключително от страните от Източна Европа, за дребния размер на военната си помощ за Украйна. Тя се равнява на едвам 2% от общата военнотехническа поддръжка за Киев, която идва основно от Съединени американски щати, разяснява Франсоа Хайсбург от Международния институт за стратегически проучвания.

От началото на спора в Украйна, с изключение на осемнадесетте гаубици " Сезар ", Париж е изпратил 15 самоходни оръдия TRF1 с диаметър 155 мм. Останалото въоръжение включва бронирани машини, противотанкови ракети " Милан " и противовъздушни ракети " Мистрал ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР