Франция обвини днес семейството на беларуския президент Александър Лукашенко, че

...
Франция обвини днес семейството на беларуския президент Александър Лукашенко, че
Коментари Харесай

Франция обвини семейството на Лукашенко в трафик на мигранти

Франция упрекна през днешния ден фамилията на беларуския президент Александър Лукашенко, че стои зад трафика на хора, " изкусно проведен " към Европейски Съюз през Турция и Дубай, съобщи " Франс прес ". " Този трафик на хора е проведен от семейство Лукашенко непосредствено, с трети страни, във всеки случай с проведени търговски полети и мрежи ", съобщи френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон. Той уточни, че трафикът става през Турция и през Дубай. Бон добави, че мигрантите са превозени преди този момент от Ирак.

" Това е един трафик, който не може да бъде толериран, който цели да отслаби и да раздели Европейски Съюз ", съобщи френският представител по време на чуване в Сената на френския парламент.

" Клопката, в която Лукашенко желае да паднем, към този момент я преживяхме с Турция и тя е да ни се каже: Вие не желаете мигранти, вие ги малтретирате, вие не зачитате великите правила, за които претендирате ", споделя Бон. " Трябва да бъдем безупречни, твърди, само че и хуманни в нашия отговор ", предложи той, визирайки по-специално Полша.

Варшава обмисля построяването на стена по границата с Беларус и наложи изключително състояние в зоната, от която полските сили връщат мигранти към Беларус. Литва стартира построяването на телена ограда по границата си с Беларус.

Европейците подозират президента на Беларус Лукашенко, че провежда идването на мигранти със самолети от Близкия изток и Африка до Минск, преди да ги прати към Литва, Латвия и Полша, като наказателна мярка за наложените от Европейски Съюз стопански наказания на Минск.

Дванадесет европейски страни - Австрия, България, Кипър, Дания, Естония, Гърция, Унгария, Литва, Латвия, Полша, Чехия и Словакия - на 7 октомври пратиха писмо на Европейска комисия, в което я приканват да изиска от Европейски Съюз финансирането на тези гранични уреди. " Не с огради с режеща бодлива тел ще решим казуса, нито с връщане на мигранти или с ексклузивен закон, който не разрешава на пресата да доближи до обширна зона просто с цел да ревизира какво става там ", сподели през днешния ден Клеман Бон. Той пледира за европейски дейности по отношение на въздушните връзки, летищата, страните или фирмите, които разрешават идването в Беларус на мигрантите, а след това и тяхното отправяне към европейските граници. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР