Франция няма да толерира нарушаването на Изключителната икономическа зона на

...
Франция няма да толерира нарушаването на Изключителната икономическа зона на
Коментари Харесай

Макрон: Франция няма да толерира нарушаване на кипърската ИИЗ

Франция няма да толерира нарушаването на Изключителната икономическа зона на Кипър, съобщи френският президент Еманюел Макрон , представен от електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.
Той съобщи това по време на срещата си с гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис, съобщи организация Фокус.
„ Няма да покажем никаква уязвимост “, съобщи френският водач.
Макрон приказва по време на взаимна конференция преди срещата си с Мицотакис, който е на публична аудиенция във Франция.
Макрон акцентира, че Париж е подкрепял Атина по време на финансовата рецесия в страната, и похвали „ огромната храброст на гръцкия народ и желанието им да останат в Еврозоната “.
Той също по този начин съобщи, че двете страни са „ свързани посредством отдавнашно другарство “ и споделят сходни провокации в развиването си.
„ Постигането на стопански напредък и битката против безработицата са главните цели “, съобщи Макрон, като акцентира проекта си за промени в Еврозоната, в това число основаването на общ европейски бюджет.
От своя страна Мицотакис също акцентира на другарските връзки сред двете страни, които датират още от гръцката война за самостоятелност от 1821 година
„ Страната още веднъж влиза в треакторията на растежа и още веднъж заема мястото си в Европа, която остава наше натурално пространство “, съобщи той.
Гръцкият министър-председател прикани френския бизнес да влага в Гърция и да „ вземе присъединяване в (икономическия) скок на Гърция “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР