Франция и Великобритания започват рибна война, която всеки момент може

...
Франция и Великобритания започват рибна война, която всеки момент може
Коментари Харесай

Започва рибна война през Ламанша с всякакви икономически оръжия

Франция и Англия стартират рибна война, която всеки миг може да премине от взаимни закани към наказателни стопански ограничения. 

Говорителят на френското държавно управление Габриел Атал, представен от " ЕЮ Обзървър ", предизвести, че ще бъдат приложени " систематични митнически и санитарни инспекции на всички битански артикули, както и възбрана за достъп на английски морски храни до френски пристанища ", които са основен вход на британците за пазарите в Европейски Съюз. Гневът на Париж е провокиран от Лондон, който е дал едва половината от контрактуваните според Брекзит квоти за улов на риба в английската икономическа зона от френски риболовци.

Освен пристанищните наказания ще има и други, предизвести представителят, който е с сан на министър без портфейл. Според него Франция може да спре тока на английските острови в Ламанша, които се доставят с електричество от Франция. От Лондон отвърнаха, че ще проследят френските дейности и ще им дадат " калибриран отговор ".

Френската министърка за морска политика Аник Жирардин съобщи през днешния ден, че един английски траулер е арестуван, а на различен е отправено устно предизвестие по време на инспекции край крайбрежията на Хавър през нощта. Тя добави че корабът е бил арестуван, тъй като не се е съобразил с отправеното предизвестие да не лови риба във френски води, защото не разполага с нужния лиценз за това. 

Жирардин обаче настоя, че Франция и Англия " не са във война ", само че че има " борба " за риболовните Брекзит съглашения.  " В продължение на повече от девет месеца има риболовци, които нямат достъп до английските води, до които преди този момент са имали достъп ", сподели Жирардин, добавяйки, че Обединеното кралство " не съблюдава отговорностите си по договорката ".

В сряда английският министър за Брекзит лорд Дейвид Фрост, представен от БНР, съобщи, че френската опасност да блокира английските риболовни кораби от достъп до френските пристанища е „ огромно отчаяние “. Според Лондон дейностите на Франция са нарушаване на интернационалните закони и на комерсиалните съглашения.

Франция бе ядосана от решението на Англия и остров Джърси предишния месец да не издадат лиценз за лов на риба на повече от 10 френски кораба, което Париж счита за нарушаване на съглашението за Брекзит.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР