Франция и Германия се договориха да изискват тестове за коронавирус

...
Франция и Германия се договориха да изискват тестове за коронавирус
Коментари Харесай

Германия и Франция затягат движението помежду си заради коронавируса

Франция и Германия се договориха да изискват проби за ковид за служащи, пътуващи през тяхната обща граница, за да се избегне цялостното ѝ затваряне, като в същото време се управлява разпространяването на ковид.
" Затварянето на граници към този момент не е на дневен ред ", съобщи канцлерът Ангела Меркел пред кореспонденти в Берлин след видео срещата на върха на водачите на Европейски Съюз, съобщи БГНЕС.
 Пандемията докара до най-големия недостиг в историята на обединена Германия Пандемията докара до най-големия недостиг в историята на обединена Германия
Кризата, породена от пандемията на ковид, не остави толкоз огромна дупка в бюджета на Федерална република Германия, както се прочие..
Меркел съобщи, че френският департамент Мозел подписва свои съглашения със прилежащите райони Саарланд и Рейнланд-Пфалц. Но тя добави, че казусът с немските граници с Чехия и австрийския Тирол, които са затворени, е " доста друг ".
" Именно съответните немски районни управляващи ни помолиха да блокираме прекосяванията там ", сподели Меркел.
Затварянето на френско-германската граница напролет на 2020 година по време на първата пандемична вълна сътвори напрежение сред двете страни, даже на локално равнище.
" Не желаеме Германия да затвори границата изцяло ", съобщи по-рано в четвъртък министърът по европейските въпроси на Франция Клемент Бон, когато разгласи новите седмични PCR проби за трансгранични служащи, които са помолени да работят от у дома, в случай че е допустимо.
 Франция заема на Чехия 100 000 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech Франция заема на Чехия 100 000 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech
Франция ще даде 100 000 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech на Чехия, оповестиха от Елисейския замък. По-рано чешкият министър председател Андрей Ба...
Премиерът на Саарланд Тобиас Ханс съобщи пред публичната телевизия ARD, че " би трябвало да имаме сходни ограничения от немска страна ". Френските министри обявиха, че взаимните френско-германски гранични полицейски патрули " могат да бъдат подсилени ", с цел да се подсигурява спазването на карантинните правила.
Германия е една от няколкото страни, подложени на критика от Европейската комисия поради затваряне на граници преди срещата на върха на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР