Франция и Германия изложиха заедно планове за милиардни разходи от

...
Франция и Германия изложиха заедно планове за милиардни разходи от
Коментари Харесай

Франция и Германия искат милиарди евро да потекат от юли за възстановяване

Франция и Германия изложиха дружно проекти за милиардни разноски от фонда за възобновяване на пандемията на Европейския съюз, ориентирани към битка с изменението на климата и стимулиране на потреблението на цифрови технологии в цялата стопанска система, оповестява АП.

Във вторни к финансовите министри на двете най-големи стопански системи на Европейски Съюз подчертаха общата си решителност да трансформират европейската стопанска система, която изостава от растежа на Съединени американски щати и Китай при възобновяване от пандемичната криза.

Според формулата на фонда, Франция би трябвало да получи към 40 милиарда евро , до момента в който немският финансов министър Олаф Шолц съобщи, че страната му възнамерява към 28 милиарда евро разноски. Шолц сподели, че половината пари ще отидат за екологични планове, а една четвърт за разпространяване на потреблението на цифрови технологии. Фондът ще се основава на ограничения за вътрешно облекчение и тласъци, към този момент признати от немското държавно управление.

Той назова фонда " новаторска стъпка за Европа ".
 Германският съд позволи одобрение на проекта на Европейски Съюз за възобновяване
Германският съд позволи одобрение на проекта на Европейски Съюз за възобновяване

Жалбата е импортирана предишния месец от академичната асоциация Bündnis Bürgerwille

Френският финансов министър Бруно Льо Мер прикани Европейската комисия да направи бърза оценка на проектите , тъй че п арите да стартират да текат към страните членки от фонда от 750 милиарда евро още през юли , като означи, че Съединени американски щати и Китай се възвръщат по-бързо.

Той сподели, че след одобряването на фонда " загубихме прекалено много време " и че " Европа би трябвало да остане в конкуренцията ". Миналата година френската стопанска система се сви с 8,3% на фона на рецесията с вируса, най-тежката рецесия след Втората международна война, съгласно националния статистически институт INSEE.

Новите разноски , финансирани от споделен дълг, ще избегнат грешките, позволени след международната финансова рецесия и криза 2008-2009 година, когато страните се концентрираха прекалено върху съкращаването на разноските и недостига.

Льо Мер съобщи, че " през днешния ден приоритет е явно да се влагат всеобщо, а не да се консолидират обществените финанси . Научхме си уроците от предишното. "
 Очаква се мощно възобновяване на френската стопанска система през 2021 година
Очаква се мощно възобновяване на френската стопанска система през 2021 година

Производството на страната се чака да нарасне с 5%

Испанският кабинет също утвърди предлагането си за това по какъв начин желае да влага средствата за възобновяване. Испания, която е потърпевша тежко от пандемията, ще получи 140 милиарда евро - половината от директни заплащания, а другата половина от заеми - от проекта за възобновяване на Европейски Съюз, на второ място след Италия.

В сходство с целите на Европейски Съюз, лявото държавно управление на Испания сложи сериозен акцент върху основаването на по-екологична стопанска система , като в същото време увеличи продуктивността на стопанска система, която се сви с 11% предходната година.

Парите от фонда, които бяха контрактувани през юли 2020 година, идват с напън от Брюксел за справяне с проблемите , разпознати от прегледа на Европейска комисия за икономическите политики на страните членки . Например от Испания се желае да преработи трудовото законодателство, данъчните практики и пенсиите. Страни с ниски данъчни режими като Ирландия или Кипър са под напън да обезкуражат агресивното данъчно обмисляне от мултинационални компании.

Италианският проект за възобновяване за 221,1 милиарда евро включва стъпки за понижаване на насъбраните правосъдни каузи, считани за закъснение на бизнеса, който не може бързо да позволи комерсиалните разногласия.
 Страните от Европейски Съюз могат да показват Плана за възобновяване до 2022 година, успокоява Дончев
Страните от Европейски Съюз могат да показват Плана за възобновяване до 2022 година, успокоява Дончев

За отсрочката е било обявено преди няколко дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР