Франция, Германия и Испания подписаха рамково споразумение за проекта за

...
Франция, Германия и Испания подписаха рамково споразумение за проекта за
Коментари Харесай

Показаха новия европейски изтребител в Бурже

Франция, Германия и Испания подписаха рамково съглашение за плана за изтребител от ново потомство, който би трябвало да подсигурява независими отбранителни качества на Европа в свят на възходящи закани. Това стана на авиозложението в Бурже край Париж - най- огромното годишно събитие на авиоиндустрията. То беше намерено тази заран от президента Еманюел Макрон.

 © БГНЕС
Макет на новия изтребител в мащаб едно към едно беше показан в Бурже пред погледите и на три дами - министрите на защитата на Франция - Флоранс Парли, на Германия - Урсула фон дер Лайен и на Испания - Маргарита Роблес.

Те сложиха подписи под общото съглашение за бойния аероплан, като по този начин и Мадрид се включи в амбициозния план. Целта е първите полети на първообраз да са факт до 2026 година, а до 2040 изтребителят да размени употребяваните в този момент " Юрофайтър " и " Рафал ". Проектът беше стартиран като част от нова отбранителна самодейност за първи път от водачите на Германия и Франция преди две години. Първоначалната концепция и Англия да се включи, беше изоставена. Париж и Берлин ще влагат общо 4 милиарда евро в изтребителя до 2025 година.

Междувременно шефовете на " Боинг " се извиниха за гибелта на хора при двете произшествия с техни самолети и дадоха обещание уроците от тях да бъдат употребявани в бъдещата им работа. Общо 346 души починаха в Етиопия и Индонезия.

Кевин Маккалистър, основен изпълнителен шеф на Боинг цивилен самолети: Съжаляваме за загубата на човешки живот вследствие на трагичните произшествия с етиопските авиолинии и " Лайън Еър ", нашите мисли и молебствия са с околните на починалите. Безопасността е свещена за нашата компания.
" Боинг " отсрочва оповестяването на нов модел - упования от промишлеността NMA и сега всички старания на компанията са ориентирани към излизането от рецесията с модела " 737 МАКС ".

 Еманюел Макрон откри авиосалона в Бурже Еманюел Макрон откри авиосалона в Бурже
Френският президент Еманюел Макрон откри 53-ия авиосалон в Бурже. Той участва на представянето на макет в действителни размери на бъдещия европейски...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР