Франсиско Серундоло определено е най-изненадващият полуфиналист в историята на Miami

...
Франсиско Серундоло определено е най-изненадващият полуфиналист в историята на Miami
Коментари Харесай

Франсиско Серундоло – най-изненадващият полуфиналист в историята на Miami Open


Франсиско Серундоло несъмнено е най-изненадващият полуфиналист в историята на Miami Open. Статистиката несъмнено потвърждава това.

23-годишният аржентинец е най-нискоранкираният тенисист в топ 4 в 37-годишната история на шампионата. Световният №103 е и първият тенисист, достигнал до полуфинал в дебюта си на равнище Мастърс 1000 от Йежи Янович, който реализира това в Париж през 2012-а.

Още по-забележително е, че Серундоло направи това на хард – настилка, на която даже на по-ниско равнище досега има най-малък опит. В ITF тура той има едвам един шампионат на твърди кортове, който печели. На Чалънджър равнище е с 3 победи и 4 провали на бързите кортове, а в АТР тура имаше общо две загуби преди присъединяване си в Маями.

Нищо от това не му попречи да реализира пет победи във Флорида. В сполучливия му поход сигурно има и доза късмет предвид на травмите на Райли Опелка и на Яник Синер, които се отхвърлиха в хода на мачовете си против аржентинеца.

В същото време обаче бяха победени в по три сета Талон Грикспор и Франсис Тиафо, а най-впечатляващ бе триумфът над Гаел Монфис – 6-2, 6-3.

„Този триумф значи извънредно доста за мен. Това са моментите, за които постоянно съм мечтал. Първи Мастърс полуфинал, а доколкото разбрах, от идната седмица ще бъда някъде към №50 в ранглистата. Този шампионат ще промени всичко за мен“ – сподели разчувстваният южноамериканец на конференцията след мача със Синер.

Информацията му е вярна – даже при загуба от Каспър Рууд Серундоло ще бъде №51 в понеделник в случай, че стартира годината под №127.

Рууд разяснява, че не познава аржентинеца, макар че са на една възраст. А това е изцяло обикновено – Франсиско на процедура няма участия в интернационалните шампионати при юношите, което прави напредъка му в мъжкия тенис още по-впечатляващ.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР