Франсиско Хенто, който спечели 23 трофея с Реал (Мадрид), включително

...
Франсиско Хенто, който спечели 23 трофея с Реал (Мадрид), включително
Коментари Харесай

Почина легендата на Реал (М) Хенто

Франсиско Хенто, който завоюва 23 трофея с Реал (Мадрид), в това число шест пъти Купата на европейските първенци, е умрял на 88-годишна възраст, оповестиха от пресслужбата на испанския клуб.

Рекордът на Хенто по брой извоювани титли с екипа на Кралския клуб устоя 50 години и бе подравнен от капитана на „ белия балет “ Марсело, когато се появи като запаса при триумфа за Суперкупата на Испания в неделя. Пако Хенто вкара 182 гола в 600 мача, като завоюва и 12 шампионски трофеи и две Купи на страната в интервала 1953-1971.

„ Футболен клуб Реал (Мадрид), клубният президент и Бордът на шефовете са надълбоко натъжени от гибелта на Франсиско Хенто, почетен президент на Реал и една от най-великите митове на нашия клуб и международния футбол. Пако Хенто е единственият състезател във футболната история, който е печелил Шампионската лига шест пъти. Той постоянно ще бъде помнен от почитателите на Реал и всички футболни последователи като един от най-великите “, се споделя в изказване на Кралския клуб.

Хенто игра на лявото крило в страхотна нападателна линия с някои от най-великите имена в ерата, в това число Алфредо ди Стефано, Раймон Копа и Ференц Пушкаш. Те завоюваха пет поредни трофеи от Европейската купа (б.ред – в този момент Шампионска лига) от 1956 до 1960, като Хенто продължи да играе след края на това потомство, с цел да вдигне трофея за шести път през 1966. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР