Франс Футбол обмисля възможността да връчи Златната топка на Роберт

...
Франс Футбол обмисля възможността да връчи Златната топка на Роберт
Коментари Харесай

Франс Футбол обмисля дали да връчи Златна топка на Левандовски

" Франс Футбол " обмисля опцията да връчи " Златната топка " на Роберт Левандовски за 2020-а година.

Главният редактор на списанието Паскал Фере разяснява апела на Лионел Меси, който получи седмата си " Златна топка ", оценката да бъде присъдено на нападателя на " Байерн " (Мюнхен) и полския народен тим поради представянето му през 2020 година, когато класацията беше анулирана поради пандемията.

" Думите на Меси са учтиви и умни. Но не е той индивидът, който взема решение. Това не е решение, което би трябвало да вземем преждевременно. Можем да го обмислим задълбочено. Необходимо е да почитаме историята на " Златната топка ", която постоянно е връчвана след гласоподаване ", уточни Фере.

" Не можем да сме сигурни, че Левандовски щеше да завоюва “Златната топка” предходната година. Не можем да знаем сигурно, тъй като въобще не се стигна до гласоподаване. Но почтено казано, Левандовски щеше да има отличен късмет да спечели”, добави основният редактор на " Франс Футбол ".

В последна сметка в този момент Левандоски трябваше да се задоволи с второ място в анкетата и премията за най-хубав голмайстор.

Главният редактор на списанието Паскал Фере заяви, че уредниците би трябвало да обсъдят и дали са нужни промени в процедурата по установяване на спечелилия.

Присъждането на наградата на Меси провокира сериозен спор. Победителят се дефинира с гласоподаване измежду спортните публицисти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР