Франкфурт. Условията на газовия пазар оказват негативно влияние върху германската

...
Франкфурт. Условията на газовия пазар оказват негативно влияние върху германската
Коментари Харесай

Reuters: Bundesbank прогнозира рецесия в Германия през есента и зимата

Франкфурт. Условията на газовия пазар оказват отрицателно въздействие върху немската стопанска система, специалистите не изключват понижаване на Брутният вътрешен продукт през зимата и есента. Това се показва в известие на Германската федерална банка (Bundesbank), оповестено в понеделник, предава Reuters .

„ Според специалистите събитията на газовия пазар оказват отрицателно въздействие върху развиването на немската стопанска система през лятото и идващите тримесечия. Според тези оценки икономическите индикатори през лятното тримесечие още веднъж не са се трансформирали “, се споделя в отчета.

Специалистите на Bundesbank чакат, че на фона на обстановката с газа Брутният вътрешен продукт може да намалее през есенните и зимните месеци. Несигурността по отношение на доставките на синьо гориво през зимата и растящите цени основават тежест за частните семейства и бизнеса. През есента инфлацията може да доближи 10%, само че е мъчно да се даде точна прогноза поради неразбираемата обстановка на пазара на първични материали

„ Като цяло процентът на инфлация може да доближи 10% през есента “, се споделя в известието. „ Рискът за повишение на инфлацията е висок, изключително при положение на цялостно прекъсване на доставките на газ от Русия “.

Федералната статистическа работа заяви на 29 юли, че Брутният вътрешен продукт на Германия не е посочил напредък през второто тримесечие на 2022 година През първото тримесечие на 2022 година е регистриран стопански напредък от 0,8%.

На 20 август президентът на Bundesbank Йоахим Нагел изрази мнение, че в изискванията на енергийна рецесия през зимата немската стопанска система може да изпадне в криза и равнището на инфлация в страната ще надвиши 8% през 2022 година

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР